A Mike Üzletház Kft. kapacitásbővítő fejlesztése

GINOP-1.2.3-8-3-4-16 - Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében

Projekt összefoglalása

Építés műszaki tartalma: • A műszaki iparcikk-bolt helyiségei a csarnokszerkezetű raktár épületébe integrálva helyezkednek el. A csarnokon belül a kapacitásbővítés érdekében új raktárhelyiség kerül kialakításra. • Korszerűsítési munkálatok: A homlokzatokon a meglévő földszinti elavult fém és fa szerkezetű nyílászárók helyett új 2 rétegű üvegezésű műanyag nyílászárók készülnek. A bolt helyiségeit magába foglaló épületrészen teljes hőszigetelő burok készül (homlokzat, lábazat, padlás és az új raktárhelyiség födém szigetelése). A csarnok épület korszerűsítésének része a héjazat cseréje és új előtető kialakítása is, ehhez kapcsolódóan új ereszcsatornák és bádogos szerkezetek kerülnek elhelyezésre. A belső használatú helyiségek kis ventillátoros gépi szellőztetést kapnak. A személyzeti részek (wc-zuhanyzó, öltöző, iroda) szintén korszerűsítésre kerülnek: megtörténik a burkolatok és a szaniterek, piperék cseréje, a HMV-t biztosító gáz vízmelegítő helyett új elektromos bojler kerül beépítésre. A meglévő tagos radiátorok helyett új lemez radiátorok készülnek. A csapadékvíz elvezetése érdekében a főhomlokzaton, a meglévő beton vízelvezető árkon új beton burkolat készül, valamint előre gyártott ACO összefolyó kerül kialakításra. • Kiépítésre kerül a hálózatra csatlakozó 48 db 270 Wp polikristályos napelem, 12,96 kW-os telepített teljesítményű rendszerrel és inverterrel, tartozékokkal, felszereléssel, a kapcsolódó csövezésekkel, tetőtartókkal, beüzemeléssel. Megfelelő K-i tájolású tetőszerkezetre kerül a 48 db napelem, amelynek dőlésszöge kb 18 fokos szabadtéri ferdetetős szerelési rendszerrel, A kiépítésre kerülő napelemes rendszer kizárólag az épület saját energiaigényének fedezésére szolgál, összhangban a Pályázati felhívás 3.1. f.) alpontjával. • A fenntartási költségek csökkentését szolgáló energetikai intézkedések által (hőszigetelés, nyílászáró csere), több fokozatot javul az épület energetikai osztálya, és így jóval kedvezőbb lesz az üzemeltetés. A CO2 kibocsátás is nagyban lecsökken. A fejlesztéssel az épület összességében „CC” korszerű besorolásúra tervezett. Eszközbeszerzés: • 1 db Everun 2500 típusú homlokrakodó beszerzése (A gép munkaspecifikus teljesítménye: 4.5 méter rakodási magasság. A gép méretei (h x sz x m méterben): 4,5x1,87x2,72.) Kötelező nyilvánosság biztosítása / tartalom: • A kedvezményezett működő honlapján a projekthez kapcsolódó tájékoztató (esetleg aloldal) megjelenítése és folyamatos frissítése a projekt fizikai zárásáig • A beruházás helyszínén „C” típusú tájékoztató tábla elkészítése és elhelyezése • Kommunikációs célra alkalmas fotódokumentáció készítése • Sajtóközlemény kiküldése a projekt zárásáról és a sajtómegjelenések összegyűjtése • A TÉRKÉPTÉR feltöltése a kedvezményezett számára nem jelent költséget, így nem elszámolható a projekt keretében. Előkészítettség: Elkészült az engedélyes tervdokumentáció, és benyújtásra került az illetékes építési hatósághoz engedélyezésre.

1 SAM_5421.JPG SAM_5624.JPG SAM_5625.JPG
SAM_6128.JPG SAM_6127.JPG SAM_6130.JPG SAM_6131.JPG

A Munkavállalói létszámbővítés a Mike Üzletház Kft.-nél.

GINOP-5.3.12-19-2020-00151 - Foglalkoztatásbővítés ösztönzése

Projekt összefoglalása

A Mike Üzletház Kft 1989-ben alakult sikeres vállalkozás. Létrehozásának célja egy vas-műszaki tevékenységi körrel rendelkező vállalkozás életre keltése volt, amelynek fő tevékenysége elsősorban kiskereskedelmi értékesítésre irányul. Az Üzletház azóta is folyamatosan működik, széles választékkal kínálja áruit a vevőkör számára. A telephely időközben új helyszínre került, a tevékenységi kör kibővült mezőgazdasági termeléssel, szolgáltatásokkal, valamint ingatlanértékesítési és takarmányértékesítési tevékenységekkel. A Társaság a legutolsó lezárt 2018-as üzleti éve szerint 5 fő munkavállalóval működött, szakmai végzettségük: 1 fő főiskolai diploma-1 fő technikus-5 fő szakmunkás végzettség. Társaságunk induló beruházás keretében generálkivitelezéssel tervez foglalkozni: TEÁOR 08: 41.10 Épületépítési projekt szervezése, ennek keretében teljes körű építőipari szolgáltatásokat tervez nyújtani a megrendelők számára (vállalkozások, magánszemélyek). A projekt során 4 fő 8 órás pozíciót kívánunk létesíteni a szolgáltatáshoz kapcsolódó munkakörök ellátása érdekében: 1 fő szakképzett informatikai rendszer kezelő, készletnyilvántartó (mozgásszervi súlyosan fogyatékos munkavállaló), 3 fő segédmunkás-udvaros-anyagmozgató. A munkavégzés (költségek felmerülésének) helyszíne 4271 Mikepércs, Debreceni út 17. lesz, mely teljes mértékben alkalmas a projekt megvalósítására, az új munkavállalók elhelyezésére. A pályázat célja az Mike Üzletház Kft. fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, ezáltal közvetetten a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság megerősítése. Célunk a foglalkoztatás bővítés elősegítése mikroszinten, hozzájárulva a makroszintű adatok pozitív változásához.

Projekt azonosítója: GINOP-5.3.12-19-2020-00151
Kedvezményezett neve: MIKE ÜZLETHÁZ Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségü Társaság
Projekt címe: Munkavállalói létszámbővítés a Mike Üzletház Kft-nél
Operatív program: Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program
Pályázati felhívás azonosítója és neve: GINOP-5.3.12-19 - Foglalkoztatásbővítés ösztönzése
Projekt helyszíne (ország): Magyarország
Projekt helyszíne (régió): Észak-Alföld
Projekt helyszíne (megye): Hajdú-Bihar
Projekt helyszíne (település): Mikepércs
Megítélt támogatás összege: 13 866 451 Ft
Projekt összköltsége: 19 809 216 Ft
Támogatásintenzitás: 70%
Uniós társfinanszírozási arány és alap: ESZA - 60,2%
Támogatási kérelem benyújtásának dátuma: 2020.01.30.
Támogatás megítélésének dátuma: 2020.05.04
Támogatási szerződés hatályba lépése: 2020.05.07.
Forrás: ESZA